Return to site

Πως μπορεί το SEO για ιατρεία να προσελκύσει νέους πελάτες

· Για ιατρούς

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) εξελίσσεται σε μια από τις σημαντικότερες τεχνικές μάρκετινγκ που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις αυτές τις μέρες - ειδικά οι ιδιωτικές κλινικές ή τα ιατρεία. Το SEO προσελκύει τους καταναλωτές, παράγει νέα ροή ασθενών και προσφέρει απτά αποτελέσματα.

Είναι ακόμη χρήσιμο για τους καταναλωτές. Επειδή υπάρχουν τόσο πολύτιμες πληροφορίες στο Διαδίκτυο, καταφεύγουν σε μηχανές αναζήτησης για να αναζητήσουν πράγματα όπως γραφεία ιατρών, υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και άλλες σημαντικές οδηγίες για την υγεία.

 


Η εύρεση αυτών των αποτελεσμάτων είναι ιδιαίτερα εύκολη, καθώς αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί από την κινητή συσκευή σας για να αναζητήσετε ιστότοπους και σχετικές ιστοσελίδες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η SEO είναι σημαντικός για κάθε επιχείρηση προκειμένου να ξεχωρίσει μεταξύ των ανταγωνιστών της, να προσελκύσει τους επισκέπτες της ιστοσελίδας και να αναπτύξει ποιοτικές σχέσεις ασθενείς.


Το SEO είναι πολύτιμο για την προώθηση πρακτικών υγειονομικής περίθαλψης στο διαδίκτυο σε άτομα που χρειάζονται βοήθεια και ιατρική εμπειρογνωμοσύνη. Χρησιμοποιώντας το SEO στρατηγικά μπορεί να σας βοηθήσει στην προώθηση του brand σας σε πλήθος από διαθέσιμα ακροατήρια και να αυξήσετε τα ποσοστά μετατροπής τους σε ασθενείς. Μια επιτυχημένη καμπάνια μπορεί να βελτιώσει τη συνολικά την επιχείρησή σας ενώ παράλληλα κάνει τους ασθενείς σας πιο ευχαριστημένος.
 
Τι είναι το SEO;


Το SEO υλοποιεί προγραμματισμένες στρατηγικές μάρκετινγκ για να αυξήσει την προβολή του ιστοτόπου σας. Εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτή τη δημοφιλή πρακτική μάρκετινγκ στο διαδίκτυο επειδή η αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητά προσελκύει επισκέπτες του ιστότοπου, βοηθά τις ιστοσελίδες να ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων σελίδων στις μηχανές αναζήτησης και αυξάνει το ρυθμό μετατροπής των ασθενών.


Όταν οι χρήστες αναζητούν πληροφορίες online, η μηχανή αναζήτησης βοηθά να συναντήσουν αποτελέσματα ανάλογα με το τι ψάχνει ο καθένας. Για παράδειγμα, η Google - η πιο δημοφιλής μηχανή αναζήτησης - έχει τις λεγόμενες “αράχνες” που ανιχνεύουν μέσω σελίδων για να αποφασίσουν εάν οι σελίδες αυτές είναι αυθεντικές ή αν έχουν ή όχι δικαιώματα σε ορισμένα θέματα.
 
 
Στη συνέχεια, ταξινομούν τις σελίδες βάσει παραγόντων κατάταξης. Αυτοί οι παράγοντες χρησιμοποιούνται από ειδικούς SEO σε τεχνικές μάρκετινγκ για να βοηθήσουν μια σελίδα που να βρεθεί πιο υψηλά ώστε να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες στην ιστοσελίδα.
Ως αποτέλεσμα, πολλές σελίδες παρατίθενται στα SERP. Ωστόσο, οι περισσότερες σελίδες δεν φέρνουν κλικ, επειδή δεν έχουν βελτιστοποιηθεί σωστά. Αυτές οι σελίδες ενδέχεται να μην έχουν το σωστό περιεχόμενο για την αναζήτηση, τις σωστές λέξεις-κλειδιά ή ακόμα και τις ετικέτες τίτλου σε κάθε σελίδα. Μια ισχυρή και εξαιρετική σελίδα θα χρησιμοποιήσει σωστά όλους τους παράγοντες της SEO, ή ακριβώς αρκετές από τις σημαντικές για να κάνει τη δουλειά.
 
Από την άλλη πλευρά, ένας σχεδιαστής ιστοσελίδων θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τις στρατηγικές SEO που εξηγούνται παραπάνω τόσο υπερβολικά μέχρι το σημείο όπου η μηχανή αναζήτησης μπορεί να τους τιμωρήσει γι 'αυτό. Η συμπλήρωση λέξεων-κλειδιών, η προσκόλληση ή η σύνδεση ανεπιθύμητων μηνυμάτων θα μπορούσαν να βλάψουν τις προσπάθειες SEO που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τις προσπάθειές σας για την κατάταξη στις πρώτες σελίδες.


SEO για τους γιατρούς


Η χρήση του SEO μπορεί να βελτιώσει την κατάταξη της ιστοσελίδας σας στις μηχανές αναζήτησης, να προωθήσει κατάλληλα την πρακτική σας, να αυξήσει το ποσοστό επένδυσης (ROI) και να διαθέσει στην αγορά το ιατρείο σας στο ζητούμενο κοινό.
Δεδομένου ότι η πρακτική σας είναι πιθανότατα μόνο να ανταγωνίζεται τις τοπικές επιχειρήσεις παρά όλες τις πρακτικές του έθνους, οι πιθανότητές σας να κατατάσσονται υψηλές για ορισμένες λέξεις-κλειδιά είναι καλύτερες.


Οι περισσότερες παραδοσιακές μέθοδοι εμπορίας ενός νοσοκομείου ή μιας μονάδας υγειονομικής περίθαλψης χρησιμοποιούνται από την πλειονότητα των ιατρικών παρόχων. Ωστόσο, έχετε την ευκαιρία να βελτιώσετε την θέση της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας μεθόδους SEO κάτι που πολλοί γιατροί δεν έχουν ακόμα πράξει.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι το 97% των χρηστών αναζητούν τοπικές επιχειρήσεις στο Διαδίκτυο, οι ευκαιρίες είναι ανοιχτές για την εξεύρεση νέων πελατών που δεν είχατε σκεφτεί πριν. Χρησιμοποιώντας το SEO, μπορείτε να επεκτείνετε την προσέγγισή σας σε ένα μεγαλύτερο πλήθος ανθρώπων που μπορεί να χρειαστούν τις υπηρεσίες σας. Τα αποτελέσματα μπορεί να σας εκπλήξουν.

 

Το επόμενο βήμα

 

Ίσως σας ενδιαφέρει και αυτό: Είστε ιατρός; Η διαχείριση φήμης- κλειδί για την επαγγελματική σας επιτυχία

E-Reputation.gr | Οι ειδικοί στη Διαχείριση Φήμης στο Διαδίκτυο

Η E-Reputation είναι ένα πρωτοποριακό Agency, που βοηθάει επαγγελματίες και δημόσια πρόσωπα να χτίσουν και να διαχειριστούν την εικόνα που θέλουν στο Internet. Έχοντας εξειδίκευση στη Διαχείριση Φήμης στο Διαδίκτυο (Online Reputation Management), οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν Στρατηγική Περιεχομένου, Δημιουργία Ιστοσελίδων, Δημοσίευση Άρθρων και Βίντεο, Διαφήμιση μέσω Facebook Ads και Google Ads καθώς και οποιαδήποτε άλλη ενέργεια μπορεί να βοηθήσει τους πελάτες μας να πετύχουν τους στόχους τους. Οι πελάτες μας είναι κυρίως Ιατροί, Πολιτικοί εθνικού και τοπικού επιπέδου, Δημόσιοι Οργανισμοί, μεγάλες / πολυεθνικές εταιρείες, καθώς και κάθε είδους επαγγελματίες που θέλουν να γίνουν γνωστοί για ένα πράγμα που κάνουν.

Μάθετε περισσότερα και ζητήστε μια δωρεάν μελέτη στο www.e-reputation.gr