Return to site

Η διαδικασία διαχείρισης φήμης με απλά λόγια

· Γενικά

Η διαχείριση της φήμης μπορεί να σας ακούγεται ένα αρκετά δύσκολο και χρονοβόρο εγχείρημα.

Τι συμβαίνει όμως πραγματικά;

 


Ας ξεκινήσουμε λέγοντας πως πρόκειται για μια διαδικασία ελέγχου και βελτίωσης του τρόπου με τον οποίο οι άλλοι αντιλαμβάνονται το brand σας. Και έχει γίνει μια τεράστια βιομηχανία τα τελευταία χρόνια.
Για παράδειγμα, είναι όλο και πιο δύσκολο για τις εταιρείες να προστατεύουν από μόνες τους τη δική τους εικόνα online. Τα κοινωνικά μέσα από την άλλη επιτρέπουν σε κάποιον να πει σχεδόν ότι θέλει για εσάς διαδικτυακά και ορισμένες φορές και με αρνητικό αντίκτυπο στη φήμη σας.


Αλλά υπάρχει τρόπος για να διαχειριστείτε την κατάσταση.


Τη σκυτάλη αναλαμβάνουν εδώ οι υπηρεσίες διαχείρισης φήμης, όπου ουσιαστικά μετουσιώνουν ακόμα και τα αρνητικά στοιχεία σε θετικά για εσάς. Αυτό είναι υπέροχο αν το σκεφτείτε, καθώς πέρα από την ποιοτική σας προβολή, θα εξοικονομήσουν πολύ χρόνο για εσάς.


Δύο σημεία- κλειδιά αξίζει να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο για οποιαδήποτε στρατηγική διαχείρισης φήμης πριν προχωρήσουμε στα υπόλοιπα.


Η διαχείριση φήμης εστιάζει σε δύο βασικές αρχές:


1. Παρακολούθηση των τάσεων: Γνωρίζετε τους πελάτες, τους influencers και τους ανταγωνιστές για το οτιδήποτε λένε για το brand σας.
2. Η “Απάντηση” σας: Πάρτε ενεργά μέτρα για να αναπτύξετε μια θετική ταυτότητα, και να βελτιώσετε τι λένε οι άνθρωποι για σας ή τι κριτικές ασκούν.


Το ερώτημα είναι, έχετε κάνετε ήδη κάποια από αυτά ή κανένα απολύτως;
Για να μην σας φαίνεται βουνό και κάτι τελείως ξένο θα δούμε σήμερα μαζί ορισμένα στάδια που ακολουθούμε με τους πελάτες μας για να καταλάβετε πόσο απλή είναι η διαδικασία μαζί μας αν τελικά μας εμπιστευτείτε για την παροχή των υπηρεσιών μας.


Πάμε να τα δούμε συνοπτικά.


Οι 4 βασικοί πυλώνες:

  • Έρευνα
  • Στρατηγική
  • Περιεχόμενο
  • Ανάπτυξη- Προβολή

                                                          Η πρώτη επαφή
Μέλημα μας αρχικά είναι να γνωρίσουμε τον πελάτη μας εκ βαθέων. Πριν από την πρώτη μας συνάντηση έχει προηγηθεί από πλευράς μας λεπτομερής έρευνα. Το λεγόμενο digital audit, είναι η ανάλυση της όποιας διαδικτυακής παρουσίας (social media, website, αναφορές σε media, μηχανές αναζήτησης, κα) και έπειτα η εξαγωγή στατιστικών βάσει της απόδοσης. Επιπλέον, ακολουθεί η SEO ανάλυση του δικού του site (αν υπάρχει) και των άλλων ιστοσελίδων όπου αναφέρεται το brand. Επίσης, κάνουμε digital audit των ανταγωνιστών για να συγκρίνουμε.
Στο επόμενο στάδιο, ορίζουμε συνάντηση μαζί με τον πελάτη ώστε να μάθουμε περισσότερα δια ζώσης όπου θα μας πει τι αναζητεί, που θα ήθελε να φτάσει, ποια σημεία να διορθώσει,αλλά καθορίζει και τον διαθέσιμο χρόνο που μπορεί να διαθέσει για τη μεταξύ μας συνεργασία. Τότε ακολουθεί και η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας μας.


                    Η χάραξη στρατηγικής- Δημιουργία περιεχομένου
Το πιο σημαντικό σημείο της συνεργασίας. Στην εν λόγω φάση η ομάδα μας συστήνει στον πελάτη μας το τι διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο για την διαδικτυακή του φήμη. 
Μερικές από τις βασικές υπηρεσίες μας:

  • Δημιουργία θετικών άρθρων
  • Διατήρηση blog
  • Δημιουργία Πρωτότυπου Περιεχομένου
  • Διαχείριση κοινωνικών μέσων δικτύωσης
  • Google My Business
  • Social Monitoring

Και φυσικά εξατομικευμένα προτείνουμε στους πελάτες μας σε ποιο κομμάτι θα πρέπει να εστιάσουμε ώστε να αναδειχτεί με τον καλύτερο πάντα τρόπο.
Αξίζει να αναφερθεί ότι για όλα αυτά φροντίζουν οι συνεργάτες μας ώστε ο πελάτης να μην επιβαρυνθεί επιπλέον σχετικά με τον χρόνο του. Για παράδειγμα, το δημοσιογραφικό τμήμα σε συνεργασία με τον πελάτη μπορεί να αναλάβει τη συγγραφή άρθρων με την καθοδήγηση του πελάτη που μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμα και τηλεφωνικά. 


                                  Ανάπτυξη, προβολή, προώθηση
Η ομάδα μας μπορεί να τρέξει και να διαχειριστεί ολόκληρη την Διαχείριση Φήμης καθώς έχουμε όλο το απαραίτητο λογισμικό και τεχνολογία και τους ειδικούς που μπορεί να επιτύχουν τα μέγιστα ωφέλη. Χωρίς προώθηση όμως στο Διαδίκτυο δεν φτάνει κανείς ποτέ στα επιθυμητά αποτελέσματα. Έτσι, αναλαμβάνουμε την προώθηση του περιεχομένου και των αναρτήσεών σας στο διαδίκτυο (είτε τις δημιουργήσαμε εμείς, είτε η ομάδα σας), αξιοποιώντας το μεγάλο δίκτυο ενημερωτικών και ιατρικών ιστοσελίδων μεγάλης επισκεψιμότητας που διαθέτουμε, για να χτίσουμε ή να βελτιώσουμε τη φήμη σας.


                                            Διαρκής επίβλεψη
Το να γνωρίζει κανείς τι γράφεται για το όνομα του στο διαδίκτυο ανά πάσα στιγμή, είναι απαιτητική και χρονοβόρα δουλειά. Γι’ αυτό αναλαμβάνουμε να παρακολουθούμε τις αναφορές για το όνομα του πελάτη μας (στα Social Media και στις διάφορες ιστοσελίδες) και να τον ενημερώνουμε για αναφορές που πρέπει να προσέξει ή για νέες ευκαιρίες που ενδέχεται να προκύψουν. 

 

E-Reputation.gr | Οι ειδικοί στη Διαχείριση Φήμης στο Διαδίκτυο

 

Η E-Reputation είναι ένα πρωτοποριακό Agency, που βοηθάει επαγγελματίες και δημόσια πρόσωπα να χτίσουν και να διαχειριστούν την εικόνα που θέλουν στο Internet. Έχοντας εξειδίκευση στη Διαχείριση Φήμης στο Διαδίκτυο (Online Reputation Management), οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν Στρατηγική Περιεχομένου, Δημιουργία Ιστοσελίδων, Δημοσίευση Άρθρων και Βίντεο, Διαφήμιση μέσω Facebook Ads και Google Ads καθώς και οποιαδήποτε άλλη ενέργεια μπορεί να βοηθήσει τους πελάτες μας να πετύχουν τους στόχους τους. Οι πελάτες μας είναι κυρίως Ιατροί, Πολιτικοί εθνικού και τοπικού επιπέδου, Δημόσιοι Οργανισμοί, μεγάλες / πολυεθνικές εταιρείες, καθώς και κάθε είδους επαγγελματίες που θέλουν να γίνουν γνωστοί για ένα πράγμα που κάνουν.

 

Μάθετε περισσότερα και ζητήστε μια δωρεάν μελέτη στο www.e-reputation.gr