Return to site

5 λόγοι για να φτιάξεις επαγγελματικό προφίλ στο Instagram

· Νέα,Γενικά

Στο σημερινό μας άρθρο θα εξετάσουμε ποια είναι τελικά τα πλεονεκτήματα του να έχεις ένα επαγγελματικό προφίλ στο Instagram.

 

Ας δούμε πέντε από αυτά.

 

Μήπως το 2020 είναι η χρονιά που θα πρέπει να ξανασκεφτείτε περισσότερο την προβολή σας;

 

1. Πρόσβαση στα στατιστικά στοιχεία του Instagram.
Το Instagram παρέχει ελάχιστα στοιχεία για την ανάλυση στοιχείων απόδοσης για τον μέσο χρήστη του Instagram. Αυτό αποτελούσε πρόβλημα για τις επιχειρήσεις, οπότε δημιούργησαν τα Instagram Insights για επιχειρήσεις και επαγγελματίες.

Το Instagram Insights παρέχει στις επιχειρήσεις όλα τα απαραίτητα δεδομένα που πρέπει να γνωρίζουν σχετικά με το λογαριασμό τους και τον τρόπο με τον οποίο εκτελούν τις αναρτήσεις τους. Βοηθάει στην καλύτερη κατανόηση του περιεχομένου . Σας παρέχει πληροφορίες σχετικά με τους ακολούθους σας για να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια εικόνα για όσους ενδιαφέρονται πραγματικά για όσα αναρτάτε.

Σας παρουσιάζει την απόδοσή σας στο Instagram την περασμένη εβδομάδα - τυχόν αλλαγές στους οπαδούς, αριθμός μηνυμάτων, εμφανίσεις, προσέγγιση, προβολές προφίλ, κλικ στο δικτυακό τόπο και κλικ στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Στη συνέχεια σας δίνουν λεπτομερή δημογραφικά στοιχεία για τους οπαδούς σας - το φύλο, τις ηλικίες, τις τοποθεσίες από τις πόλεις και τις χώρες και όταν είναι πιο δραστήριοι.


2. Δυνατότητα προσθήκης ενός κουμπιού επικοινωνίας

Μια χρήσιμη προσθήκη που επιτρέπεται για λογαριασμούς με επιχειρηματικό προφίλ είναι η δυνατότητα προσθήκης ενός κουμπιού στο προφίλ σας. Όταν κάποιος κάνει κλικ στο κουμπί, μπορείτε να ρυθμίσετε ώστε να μπορούν να σας στείλουν μήνυμα με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, να έχουν μαζί σας μια τηλεφωνική κλήση ή να τους δώσετε έναν χάρτη που να δείχνει την τοποθεσία σας.

3. Η δραστηριότητα σας θα εμφανιστεί στο προφίλ σας
Όταν δημιουργήσατε τη σελίδα σας στο Facebook, σας ζητήθηκε να επιλέξετε τον κλάδο στον οποίο λειτουργεί η επιχείρησή σας. Έτσι, όταν στη συνέχεια συνδέσετε το Instagram Business Profile στη σελίδα σας στο Facebook, αυτές οι πληροφορίες διασχίζουν το προφίλ σας Instagram. Μπορείτε να τροποποιήσετε αυτές τις πληροφορίες απευθείας στο Instagram αν χρειαστεί στο μέλλον.

4. Ικανότητα προσθήκης συνδέσμων σε ιστορίες Instagram
Ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα σχετικά με το Instagram, από την άποψη του μάρκετινγκ, είναι ότι γενικά δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συνδέσμους με δυνατότητα κλικ. Εάν χρησιμοποιείτε ένα προσωπικό προφίλ, ο μόνος σύνδεσμος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι ένας στο προφίλ σας.

Το Instagram Stories παρέχει μια άλλη επιλογή, ωστόσο. Μια χρήσιμη επιλογή για ορισμένους λογαριασμούς Instagram είναι η δυνατότητα προσθήκης μιας διεύθυνσης URL στην ιστορία σας στο Instagram.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν, όπως αναφέρει η Locowise, το 75% των χρηστών του Instagram λαμβάνουν μια ενέργεια όπως η επίσκεψη σε έναν ιστότοπο, αφού εξετάσουν μια ιστορία.

Ωστόσο, η δυνατότητα προσθήκης συνδέσμων σε ιστολόγια Instagram δεν είναι διαθέσιμη σε όλες τις επιχειρήσεις. Πρέπει να έχετε ένα προφίλ επιχείρησης με 10.000 ακολούθους πριν το Instagram σας δώσει πρόσβαση σε αυτή τη λειτουργία.

5. Δυνατότητα διαφήμισης στο Instagram και δημιουργία προωθημένων μηνυμάτων

Αν έχετε τον προϋπολογισμό για να προωθήσετε τις δημοσιεύσεις του Instagram και να διαφημιστείτε στην πλατφόρμα, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα Επιχειρηματικό προφίλ.

Αυτός είναι ένας άλλος τομέας όπου η σύνδεση μεταξύ του Facebook και του Instagram είναι προφανής. Μπορείτε να δημιουργήσετε τις διαφημίσεις σας στο Facebook και να επιλέξετε όπου θέλετε να τοποθετηθεί η διαφήμισή σας. Το Instagram είναι μία από τις επιλογές που σας προσφέρει το Facebook - οι άλλες είναι διάφορες θέσεις είναι ως δημοσίευση στο Facebook και το Messenger.

 

E-Reputation.gr | Οι ειδικοί στη Διαχείριση Φήμης στο Διαδίκτυο

 

Η E-Reputation είναι ένα πρωτοποριακό Agency, που βοηθάει επαγγελματίες και δημόσια πρόσωπα να χτίσουν και να διαχειριστούν την εικόνα που θέλουν στο Internet. Έχοντας εξειδίκευση στη Διαχείριση Φήμης στο Διαδίκτυο (Online Reputation Management), οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν Στρατηγική Περιεχομένου, Δημιουργία Ιστοσελίδων, Δημοσίευση Άρθρων και Βίντεο, Διαφήμιση μέσω Facebook Ads και Google Ads καθώς και οποιαδήποτε άλλη ενέργεια μπορεί να βοηθήσει τους πελάτες μας να πετύχουν τους στόχους τους. Οι πελάτες μας είναι κυρίως Ιατροί, Πολιτικοί εθνικού και τοπικού επιπέδου, Δημόσιοι Οργανισμοί, μεγάλες / πολυεθνικές εταιρείες, καθώς και κάθε είδους επαγγελματίες που θέλουν να γίνουν γνωστοί για ένα πράγμα που κάνουν.

 

Μάθετε περισσότερα και ζητήστε μια δωρεάν μελέτη στο www.e-reputation.gr