Return to site

Social media για ιατρούς:

9 εύκολα πρώτα βήματα

· Για ιατρούς

Για έναν επαγγελματία, τα Social Media είναι το πιο ισχυρό εργαλείο για να "φτάσει" ευκολότερα στο ευρύτερο - αλλά ταυτόχρονα στοχευμένο - κοινό που επιθυμεί να προσεγγίσει και να χτίσει καλύτερες σχέσεις μαζί του.

Με τη σωστή στρατηγική, ιατροί στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο, καταφέρνουν να μετουσιώσουν την "από στόμα σε στόμα" φήμη που έχουν δημιουργήσει όλα τα χρόνια ενασχόλησής τους με το αντικείμενο σε κάτι πανίσχυρο... μια θετική εικόνα στο διαδίκτυο.

Πολλοί γιατροί φοβούνται το άγνωστο και επιλέγουν να παραμείνουν σιωπηλοί σε όλα τα κοινωνικά μέσα, λόγω ανησυχιών για το ζήτημα της ιδιωτικότητας.

 

Κάποιοι άλλοι, όμως, ενώ αναγνωρίζουν την αξία που μπορούν να τους δημιουργήσουν τα Social Media και το Ψηφιακό Marketing, απλώς δεν ξέρουν από πού να ξεκινήσουν.

Παρακάτω σας παρουσιάζουνε 9 εύκολους τρόπους, ώστε να ξεχωρίσετε ανάμεσα στην αγορά και να προσεγγίσετε αποτελεσματικά το κοινό που θέλετε στα Social Media:

1. Δημιουργήστε μια επαγγελματική σελίδα στο Facebook, το LinkedIn και το Google My Business. Αντιμετωπίστε αυτές τις σελίδες σαν το χώρο υποδοχής του Ιατρείου σας. Ποια θέλετε να είναι η πρώτη εντύπωση που θα διαμορφώσει κάποιος για εσάς;

2. Χρησιμοποιήστε εικόνες (Visuals) όταν μοιράζεστε περιεχόμενο. Οι εικόνες και τα βίντεο παίρνουν μια επιπλέον "προώθηση" από τα περισσότερα κοινωνικά δίκτυα και επιτρέπουν να φτάσουν οι δημοσιεύσεις σας σε περισσότερο κόσμο. Επιπλέον, χρησιμοποιήστε το branding του ιατρείου σας (π.χ. λογότυπο και website) για να πετύχετε τα μέγιστα αποτελέσματα.

3. Διδάξτε τους άλλους για το αντικείμενό σας - Μοιραστείτε τη Γνώση σας. Πολλές φορές ο κόσμος δεν ξέρει αρκετά για το αντικείμενό σας και θα εκτιμήσει αφάνταστα τον ιατρό που θα τον βοηθήσει να μάθει περισσότερα πράγματα και να αποσαφηνίσει έννοιες που του φαίνονται άγνωστες. Φυσικά, όταν χρειαστεί κάποιον ιατρό σε αυτή την ειδικότητα, θα είστε ο πρώτος που θα του έρθει στο μυαλό.

4. Απαντήστε σε ερωτήσεις. Η βασική λειτουργία των social media είναι να φέρει πιο κοντά τους ανθρώπους και να οδηγήσει σε συζητήσεις. Αξιοποιήστε τα στο έπακρο απαντώντας σε ερωτήματα υποψηφίων πελατών και δείξτε ότι "νοιάζεστε", ώστε να δημιουργήσετε καλύτερες διαπροσωπικές σχέσεις.

5. Ακολουθήστε άλλους γιατρούς στο Twitter, στο LinkedIn και στο Facebook. Θα πάρετε έμπνευση, θα μάθετε περισσότερα για το πώς άλλοι προσεγγίζουν το κοινό τους και θα έχετε την ευκαιρία να συμμετέχετε σε χρήσιμες συζητήσεις για το αντικείμενό σας. Επίσης, δείχνετε μια εικόνα εξωστρέφειας και ηγεσίας στο χώρο.

6. Συμμετέχετε σε υπάρχουσες συνομιλίες σε Facebook Groups. Στο Facebook υπάρχουν ομάδες για το κάθετι. Εντοπίζοντας τις πιο χρήσιμες για το αντικείμενο σας, θα έχετε την ευκαιρία να έρθετε σε απευθείας επαφή με το κοινό σας και να συμμετέχετε σε συζητήσεις επί της πρακτικής σας.

7. Εγγραφείτε στις Ομάδες LinkedIn που ταιριάζουν με την εμπειρία σας. Εκτός από το Facebook, το LinkedIn έχει εξελιχθεί σε ένα πολύ δυνατό εργαλείο για να χτίσετε καλύτερες επαγγελματικές σχέσεις, να γίνετε "ηγέτης" στο χώρο σας και να δημιουργήσετε επωφελείς συνεργασίες με άλλους ιατρούς ή κλινικές.

8. Προσπαθήστε να είστε ακριβείς. Οι νεότερες γενιές αναζητούν στο ίντερνετ για να πάρουν σαφείς απαντήσεις για τα θέματα που τους απασχολούν. Όσο πιο ακριβείς είστε σε αυτά που λέτε, τόσο πιο εύκολα θα σας εμπιστευτούν και θα υιοθετήσουν τη γνώμη σας.

9. Κάντε ερωτήσεις. Τα Social Media είναι ένα αμφίδρομο κανάλι επικοινωνίας. Δεν χρειάζεται να είστε πάντα εσείς που θα απαντάτε στις ερωτήσεις. Μπορείτε να θέσετε ερωτήματα άποψης για άλλους ιατρούς, ασθενείς ή γνωστούς σας, να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες για κάποια τάση ή μέθοδο και να βολιδοσκοπήσετε τις εμπειρίες διαφόρων ανθρώπων με το αντικείμενό σας.

E-Reputation.gr | Οι ειδικοί στη Διαχείριση Φήμης στο Διαδίκτυο

Η E-Reputation είναι ένα πρωτοποριακό Agency, που βοηθάει επαγγελματίες και δημόσια πρόσωπα να χτίσουν και να διαχειριστούν την εικόνα που θέλουν στο Internet. Έχοντας εξειδίκευση στη Διαχείριση Φήμης στο Διαδίκτυο (Online Reputation Management), οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν Στρατηγική Περιεχομένου, Δημιουργία Ιστοσελίδων, Δημοσίευση Άρθρων και Βίντεο, Διαφήμιση μέσω Facebook Ads και Google Ads καθώς και οποιαδήποτε άλλη ενέργεια μπορεί να βοηθήσει τους πελάτες μας να πετύχουν τους στόχους τους. Οι πελάτες μας είναι κυρίως Ιατροί, Πολιτικοί εθνικού και τοπικού επιπέδου, Δημόσιοι Οργανισμοί, μεγάλες / πολυεθνικές εταιρείες, καθώς και κάθε είδους επαγγελματίες που θέλουν να γίνουν γνωστοί για ένα πράγμα που κάνουν.

Μάθετε περισσότερα και ζητήστε μια δωρεάν μελέτη στο www.e-reputation.gr