Return to site

Οι χρυσοί κανόνες στο Ιατρικό Marketing

· Για ιατρούς

Το ιατρικό μάρκετινγκ έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια τη δική του διαφορετική διάσταση μέσα σε μια γρήγορα εξελισσόμενη αγορά. Η εξέλιξη της διαδικτυακής ενημέρωσης έχει δημιουργήσει μια νέα γενιά αναγνωστών, οι οποίοι αναζητούν έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση για όλα τα θέματα της καθημερινότητάς τους.

Οι υπηρεσίες Υγείας βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των αναζητήσεων στο διαδίκτυο καθώς 8 στους 10 χρήστες του Internet ενημερώνονται για ζητήματα υγείας απ' αυτό, ενώ 1 στους 3 χρήστες εμπιστεύεται περισσότερο ένα γιατρό που έχει τη δική του ιστοσελίδα και αρθρογραφεί τακτικά στο Διαδίκτυο.

 

Οι κυριότερες υπηρεσίες που δεν πρέπει να λείπουν από την επικοινωνιακή σας στρατηγική είναι οι εξής:

1. Διαδικτυακό marketing
Το μάρκετινγκ μέσω του Διαδικτύου αποτελεί ίσως τον καλύτερο και πιο βέβαιο τρόπο για να μπορέσετε να δημιουργήσετε μια σταθερή βάση ασθενών. Το website σας θα πρέπει να είναι φιλικό, ευέλικτο και χρήσιμο για να προσελκύσει τους εν δυνάμει πελάτες σας. Περιεκτικό κείμενο, εντυπωσιακές συνοδευτικές φωτογραφίες, βίντεο παρουσιάσεις, ενίοτε και ηχητικό περιεχόμενο, μπορούν να αναλύσουν με ακρίβεια κάθε πτυχή μιας επιχείρησης ή ενός ιατρείο σε κάθε επισκέπτη με σύνδεση στο διαδίκτυο
 
2. Στρατηγική των Social media
Το κλειδί για την ολοκληρωμένη επιτυχία στις δράσεις σας είναι η προβολή τους στα social media. Tα social media μπορούν να συνεισφέρουν σημαντικά στην προώθηση του ιατρείου σας και στην αποτελεσματική υλοποίηση της στρατηγικής του εξειδικευμένου ιατρικού marketing. Αν δεν επιδιώκετε να διατηρήσετε μια σοβαρή online παρουσία, καλό θα είναι να αναλογιστείτε πως χάνετε μία εξαιρετική ευκαιρία να προσελκύσετε νέους ασθενείς αλλά και να διατηρήσετε ανοιχτό έναν δίαυλο επικοινωνίας με τους υπάρχοντες.
 
Η εικόνα σας μέσω των social media θα πρέπει να είναι αρκετά προσεγμένη και να αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τις υπηρεσίες και τις δράσεις σας. Επίσης, είναι σημαντικό να υπάρχει αλληλεπίδραση. Οι κριτικές και η άποψη των χρηστών μπορούν να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε τυχόν λάθη και αστοχίες σας. Οπότε μη διστάσετε να απαντήσετε ακόμα και στα αρνητικά σχόλια.

3. Οι υπηρεσίες του ιατρικού marketing
Η αποστολή newsletters, ενημερωτικού υλικού, η παρουσία στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο, η διοργάνωση ειδικών εκδηλώσεων για το κοινό κ.α. συγκαταλέγονται στις άλλες υπηρεσίες που μπορείτε να αναπτύξετε με τη βοήθεια μιας εξειδικευμένης ομάδας που θα χειριστεί την διαδικτυακή σας εικόνα.

4. Η αξία των blogs
Τα blogs αποτελούν το “πυρηνικό οπλοστάσιο” του σύγχρονου internet marketing καθώς παρέχουν τη δυνατότητα συνεχούς κίνησης της ιστοσελίδας σε ανανεώσιμο περιεχόμενο και σε επισκέψεις. Κάθε νέα ανάρτηση αποτελεί το ανανεώσιμο περιεχόμενο και κάθε φορά που αυτό μοιράζεται στα κοινωνικά δίκτυα και κλικάρεται, επιστρέφει στην ιστοσελίδα τις πολυπόθητες καθημερινές επισκέψεις.

Και αν αναρωτιέστε, ποιες είναι οι κινήσεις που μπορούν να εκτοξεύσουν τη φήμη σας και να σας δημιουργήσουν μια σταθερή ροή νέων πελατών από το διαδίκτυο, τις συγκεντρώσαμε εδώ:


– Kαμπάνια Google Ads και Facebook Ads
– In-house δημιουργία σύντομων βίντεο και συνεντεύξεων για τα Social Media και το YouTube
– Δημιουργία μια μοντέρνας, διαδραστικής και "φιλικής" ιστοσελίδας (χρηστικό διαδικτυακό περιβάλλον, εύκολο στην πλοήγηση από τον χρήστη και φιλικό για κάθε κινητή συσκευή)
– SEO (εμφάνιση στις πρώτες θέσεις της Google)
– PR
– Οργανικές Καμπάνιες στα Social Media (Facebook, Instagram, LinkedIn)
– Τακτική δημιουργία χρήσιμου περιεχομένου (content)

E-Reputation.gr | Οι ειδικοί στη Διαχείριση Φήμης στο Διαδίκτυο

Η E-Reputation είναι ένα πρωτοποριακό Agency, που βοηθάει επαγγελματίες και δημόσια πρόσωπα να χτίσουν και να διαχειριστούν την εικόνα που θέλουν στο Internet. Έχοντας εξειδίκευση στη Διαχείριση Φήμης στο Διαδίκτυο (Online Reputation Management), οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν Στρατηγική Περιεχομένου, Δημιουργία Ιστοσελίδων, Δημοσίευση Άρθρων και Βίντεο, Διαφήμιση μέσω Facebook Ads και Google Ads καθώς και οποιαδήποτε άλλη ενέργεια μπορεί να βοηθήσει τους πελάτες μας να πετύχουν τους στόχους τους. Οι πελάτες μας είναι κυρίως Ιατροί, Πολιτικοί εθνικού και τοπικού επιπέδου, Δημόσιοι Οργανισμοί, μεγάλες / πολυεθνικές εταιρείες, καθώς και κάθε είδους επαγγελματίες που θέλουν να γίνουν γνωστοί για ένα πράγμα που κάνουν.

Μάθετε περισσότερα και ζητήστε μια δωρεάν μελέτη στο www.e-reputation.gr