Return to site

Πώς επηρεάζουν τα social media τη διαχείριση της φήμης στο διαδίκτυο;

Η νέα εποχή

· Γενικά

Τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης διαδραματίζουν τεράστιο ρόλο στη διαχείριση της φήμης στο διαδίκτυο. Οι πολλές διαθέσιμες πλατφόρμες, η δημοτικότητά τους στα αποτελέσματα αναζήτησης και το πόσο γρήγορα και εύκολα μπορούν να διαδώσουν πληροφορίες καθιστούν τα κοινωνικά μέσα ένα ισχυρό εργαλείο στο οπλοστάσιο διαχείρισης της φήμης σας στο διαδίκτυο.

Υπάρχουν 4 βασικοί τρόποι με τους οποίους τα κοινωνικά μέσα μπορούν να επηρεάσουν τη διαχείριση της φήμης σας στο διαδίκτυο και οι συνέπειες μπορεί να είναι θετικές ή αρνητικές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι ζωτικής σημασίας να έχουμε μια ισχυρή, σωστή στρατηγική για τους τύπους περιεχομένου που θα δημοσιεύσετε, όταν θα είστε ενεργοί και πώς θα ανταποκριθείτε και θα αλληλεπιδράσετε με τους followers σας.

Δημιουργήστε, αλλάξτε ή στερεοποιήστε τη φήμη σας

Ό, τι λέτε και κάνετε στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης - συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων κοινωνικών πλατφορμών καθώς και των ιστολογίων, των φόρουμ, των ιστοτόπων κριτικής και άλλων διαδραστικών μέσων online - έχουν τη δύναμη να δημιουργήσουν μια νέα φήμη, να προσαρμόσουν μια υπάρχουσα εικόνα και να στερεώσουν το τρέχον προφίλ σας. Αυτό που σας αρέσει, αυτό που μοιράζεστε, τα σχόλια που κάνετε, το περιεχόμενο που δημιουργείτε, οι αιτίες που υποστηρίζετε, οι πληροφορίες που δίνετε - όλα αυτά επηρεάζουν το πώς οι followers σας αντιλαμβάνονται.

broken image

Αυτό κάνει μια σωστή στρατηγική να είναι τόσο σημαντική. Χωρίς ένα σχέδιο που θα ακολουθήσει, ένα φαινομενικά αβλαβές σχόλιο ή ένα μικρό λάθος μπορεί να προκαλέσει μπλεξίματα και να οδηγήσει σε ένα μεγάλο πρόβλημα φήμης.

Τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης έχουν τόσο ισχυρή επίδραση στη διαχείριση της φήμης σας, επειδή οι πράξεις σας εκεί συμβαίνουν σε πραγματικό χρόνο και μπορούν γρήγορα να διαδοθούν. Και ενώ τα δελτία τύπου και οι παραδοσιακές τακτικές διαχείρισης της φήμης μπορεί να καθυστερήσουν ημέρες ή εβδομάδες για να κάνουν τη διαφορά, αυτό που λέτε ή κάνετε online μπορεί να γίνει viral μέσα σε λίγες μόνο ώρες.

Εκτός από τη δημιουργία μιας καλής στρατηγικής, χρησιμοποιήστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να επωφεληθείτε από τη φήμη σας με αυτές τις βέλτιστες πρακτικές:

Ορίστε το όνομά σας σε όλες τις μεγάλες κοινωνικές πλατφόρμες

Χρησιμοποιήστε τα κοινωνικά μέσα που σχετίζονται περισσότερο με εσάς και το κοινό-στόχο σας

Να είστε συνεχώς ενεργός

Χρησιμοποιήστε μια ποικιλία κοινωνικών καναλιών, όπως φόρουμ, blogs, πλατφόρμες πολυμέσων και τα  Facebook, Twitter, LinkedIn

Ελέγξτε πώς εμφανίζεστε στην αναζήτηση

Επιπλέον, επειδή επηρεάζουν την φήμη σας, τα κοινωνικά μέσα είναι ένα σημαντικό στοιχείο της διαχείρισης της φήμης σας, καθώς τείνουν να εμφανίζονται ψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης. Όταν τα κοινωνικά προφίλ και το περιεχόμενό σας εμφανίζονται στην πρώτη σελίδα μιας αναζήτησης, μειώνεται το επιθυμητό περιεχόμενο, πράγμα που σημαίνει ότι το κοινό σας είναι λιγότερο πιθανό να δει κακές κριτικές, σχόλια και άλλο αρνητικό περιεχόμενο.

Έτσι, όχι μόνο η κοινωνική σας στρατηγική οικοδομεί ή αλλάζει τη φήμη σας, επηρεάζει επίσης την πρώτη σελίδα της Google που έχετε στην κατοχή σας.

Τα καλά νέα είναι ότι, ακολουθώντας τις βέλτιστες πρακτικές που αναφέρονται παραπάνω, είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος να αποκτήσετε περισσότερα αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης. Τα κακά νέα ωστόσο είναι ότι οι αρνητικές συνέπειες των ενεργειών σας στα κοινωνικά μέσα θα εμφανιστούν επίσης εξαιρετικά γρήγορα στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Κανόνας: αν δεν θέλετε να εμφανίζεται στην αναζήτηση, μην το βάλετε καθόλου στο διαδίκτυο.

Παρακολουθήστε τι λένε άλλοι για εσάς

Αν και υπάρχουν πάρα πολλά κοινωνικά κανάλια για να παρακολουθείτε αποτελεσματικά όλα όσα σκέφτεται και γράφει ο καθένας για εσάς, ο τρόπος δημοσίευσης των κοινωνικών μέσων σε πραγματικό χρόνο σας βοηθά να βλέπετε μια αρκετά ακριβή αναπαράσταση του τρόπου με τον οποίο οι άλλοι σας αντιλαμβάνονται οποιαδήποτε στιγμή. Και γνωρίζοντας τι σκέφτονται οι άνθρωποι για σας είναι το πρώτο βήμα για τη διαχείριση της φήμης σας στο διαδίκτυο.

Πώς ξέρετε τι λένε και σκέφτονται οι άνθρωποι;

Ρυθμίστε τις Ειδοποιήσεις Google για το όνομά σας, το όνομα της εταιρείας σας και τις σημαντικές λέξεις-κλειδιά

Με την παρακολούθηση του τρόπου με τον οποίο σας αντιλαμβάνονται οι άλλοι, έχετε την ευκαιρία να απαντήσετε εγκαίρως. Η στρατηγική είναι σημαντική και εδώ. Ταυτόχρονα, η παραμονή σε επαφή με τις αντιλήψεις και τα σχόλιά σε πραγματικό χρόνο από τους followers σας και τους πελάτες σας μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε κρίσεις, να επωφεληθείτε από το newsjacking, να παρέχετε εξαιρετική υποστήριξη και να συνεχίσετε να φτιάχνετε τη διαδικτυακή φήμη σας.

Η απάντηση σε αρνητικές κριτικές μπορεί να σας βοηθήσει να επιλύσετε προβλήματα, να βελτιώσετε την προσφορά σας και να διορθώσετε την παραπληροφόρηση. Όταν απαντάτε ήρεμα και επαγγελματικά, ακόμη και οι αρνητικές αναφορές- μπορούν εν τέλει να υποστηρίξουν τη φήμη σας. Πως γίνεται κάτι τέτοιο; Θα δείξετε ότι ακούτε και εκτιμάτε το κοινό σας.

Είναι αδύνατο να αγνοήσετε το πόσο τα κοινωνικά μέσα επηρεάζουν τη φήμη σας στο διαδίκτυο και πώς εσείς τα διαχειρίζεστε θα καθορίσουν σε σημαντικό βαθμό την παρουσία σας. Το τέχνασμα είναι να δημιουργήσουμε και να ακολουθήσουμε μια αποτελεσματική στρατηγική.

Σας φάνηκαν ενδιαφέροντα όσα διαβάσατε;

 

Κάντε ένα βήμα μπροστά και εμπιστευτείτε μας για μια επιτυχημένη παρουσία στο διαδίκτυο.

 

Λίγα πράγματα για εμάς:

 

E-Reputation.gr | Οι ειδικοί στη Διαχείριση Φήμης στο Διαδίκτυο

 

Η E-Reputation είναι ένα πρωτοποριακό Agency, που βοηθάει επαγγελματίες και δημόσια πρόσωπα να χτίσουν και να διαχειριστούν την εικόνα που θέλουν στο Internet. Έχοντας εξειδίκευση στη Διαχείριση Φήμης στο Διαδίκτυο (Online Reputation Management), οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν Στρατηγική Περιεχομένου, Δημιουργία Ιστοσελίδων, Δημοσίευση Άρθρων και Βίντεο, Διαφήμιση μέσω Facebook Ads και Google Ads καθώς και οποιαδήποτε άλλη ενέργεια μπορεί να βοηθήσει τους πελάτες μας να πετύχουν τους στόχους τους. Οι πελάτες μας είναι κυρίως Ιατροί, Πολιτικοί εθνικού και τοπικού επιπέδου, Δημόσιοι Οργανισμοί, μεγάλες / πολυεθνικές εταιρείες, καθώς και κάθε είδους επαγγελματίες που θέλουν να γίνουν γνωστοί για ένα πράγμα που κάνουν.

Μάθετε περισσότερα και ζητήστε μια δωρεάν μελέτη στο www.e-reputation.gr