Return to site

Οι 5 top λόγοι για να ξεκινήσεις σήμερα διαφήμιση στο Facebook

· Γενικά

Σήμερα θα αναλύσουμε εύκολα και γρήγορα τους κορυφαίους πέντε λόγους για τους οποίους οι διαφημίσεις στο Facebook είναι μια πρακτική που θεωρείται κορυφαία στο είδος της λόγω των αποτελεσμάτων που μπορεί να προσφέρει με την κατάλληλη φυσικά και στοχευμένη διαδικασία.

Λόγος # 1. Η διαφήμιση στο Facebook είναι εξαιρετικά αποτελεσματική

Κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει το 2004 ότι το Facebook θα γίνει αυτό που είναι στην πραγματικότητα σήμερα. Με περισσότερα από 2,2 δισεκατομμύρια ενεργούς μηνιαίους λογαριασμούς και σχεδόν 1,5 δισεκατομμύρια καθημερινά ενεργούς χρήστες, το Facebook αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της ζωής των ανθρώπων. Πρόκειται για μια τάση που δεν πρόκειται να αλλάξει σύντομα, καθώς συνεχίζουμε να διανύουμε την ραγδαία εξέλιξη στη εποχή της πληροφορίας.

Το Facebook θεωρείται ένα από τα κορυφαία διαδικτυακά κανάλια διαφήμισης και η δαπάνη ψηφιακής διαφήμισης αντιπροσωπεύει το επιβλητικό 51% των συνολικών διαφημιστικών δαπανών στις ΗΠΑ. Αν δεν είστε σίγουροι αν οι διαφημίσεις Facebook θα λειτουργούν για σας, απλά αφήστε τα δεδομένα να μιλούν από μόνα τους.

broken image

Επιπλέον, το διάσημο αυτό μέσο κοινωνικής δικτύωσης έχει δει μια σταθερή αύξηση των διαφημιστικών εσόδων ανά έτος κατά την τελευταία δεκαετία, επειδή οι διαφημίσεις Facebook λειτουργούν. Σε μια έρευνα του Kleiner Perkins, διαπιστώθηκε ότι το 78% των Αμερικανών καταναλωτών λένε ότι έχουν ανακαλύψει προϊόντα στο Facebook.

Οι διαφημίσεις Facebook μπορούν επίσης να λειτουργήσουν για εσάς, εάν αφιερώσετε χρόνο για να μάθετε τη σύνθετη αυτή κατά τα άλλα τέχνη που επιφέρει όμως εξαιρετικά αποτελέσματα.

Από τον Ιούνιο του 2018, το 55,1% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, οπότε το δυναμικό ανάπτυξης στο Facebook είναι τώρα μεγάλο και στο μέλλον καθώς περισσότεροι άνθρωποι αποκτούν πρόσβαση στο διαδίκτυο και συμμετέχουν σε αυτό. Το Facebook και το διαδίκτυο στο σύνολό του θα συνεχίσουν να είναι ο καλύτερος τρόπος για να συνδεθείτε με τους καταναλωτές και να δημιουργήσετε πωλήσεις ή να κερδίσετε νέους πελάτες χρησιμοποιώντας διαφημίσεις.

Λόγος # 2. Απλή διαδικασία ρύθμισης και γρήγορα αποτελέσματα

Η δημιουργία μιας καμπάνιας στο Facebook χρειάζεται λίγο χρόνο και μπορεί να αποφέρει άριστα αποτελέσματα για την επιχείρησή σας. Είναι μια αναμφισβήτητη αλήθεια ότι η ψηφιακή διαφήμιση παράγει μια μεγάλη απόδοση επένδυσης (ROI) και μπορεί να συμβεί πολύ γρήγορα με τη σωστή εκστρατεία και προϊόν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βλέπετε τις διαφημίσεις Facebook για μικρές τοπικές επιχειρήσεις καθώς και μεγάλες εταιρείες.

Οποιοσδήποτε μπορεί να συνδεθεί στο Facebook και να δημιουργήσει έναν λογαριασμό διαχειριστή της επιχείρισης, να ορίσει έναν τρόπο πληρωμής και να δημοσιεύσει μια καμπάνια μέσα σε λίγα λεπτά.

Μπορείτε να ενισχύσετε μια μοναδική ανάρτηση για να προσεγγίσετε χρήστες απευθείας από τη σελίδα σας στο Facebook ή μπορείτε να δημιουργήσετε μια πιο περίπλοκη καμπάνια που στοχεύει σε προσαρμοσμένα είδη κοινού και παράγει ακόμα μεγαλύτερα αποτελέσματα.

Λόγος # 3. Μπορείτε να προσεγγίσετε το ιδανικό κοινό για σας

Έχουμε ήδη αναφερθεί στο πόσα άτομα χρησιμοποιούν το Facebook καθημερινά και έτσι  δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν σας πούμε ότι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να φτάσετε στο ιδανικό για σας κοινό. Το Facebook παρέχει πολλούς λεπτομερείς τρόπους προσέγγισης συγκεκριμένων ατόμων βάσει της συμπεριφοράς τους στον ιστότοπό σας, των προτιμήσεων τους, της αφοσίωσης στη σελίδα σας στο Facebook καθώς και άλλων διαφόρων στοιχείων του δημογραφικού τους, όπως η ηλικία, το φύλο και η τοποθεσία.

Σε μια μελέτη του 2017, διαπιστώθηκε ότι το 57% των καταναλωτών λένε ότι τα κοινωνικά μέσα επηρεάζουν τις αγορές τους. Από αυτό το 57%, το 44% δήλωσε ότι το Facebook είναι η πιο σημαντική πλατφόρμα από όλες τις υπόλοιπες που υπάρχουν ως μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

broken image

Με τις επιλογές στόχευσης που έχετε στη διάθεσή σας ως διαφημιζόμενοι και την επιρροή που έχει το Facebook στη συμπεριφορά των καταναλωτών, το δίκτυο αυτό είναι το τέλειο κανάλι για να φτάσετε στο ιδανικό για σας κοινό.

 

Λόγος # 4. Οι διαφημιστικές καμπάνιες Facebook είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμες

 

Μπορείτε να δημιουργήσετε την τέλεια εμπειρία διαφήμισης χρησιμοποιώντας διαφημίσεις στο Facebook. Σε αντίθεση με ένα άλλο μεγάλο όνομα στον ψηφιακό χώρο διαφήμισης, την Google, η εμπειρία διαφήμισης στο Facebook μπορεί να σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσελκύει το ιδανικό ακροατήριό για εσάς. Αυτό συμβαίνει επειδή το Facebook έχει ένα ευρύ φάσμα μορφών διαφήμισης για να μπορέσετε να επιλέξετε.

Λόγος # 5 Το Facebook προσθέτει διαρκώς νέα χαρακτηριστικά

Αυτό είναι μια αποδεδειγμένη αλήθεια και σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει και εσείς τη συχνότητα με την οποία πραγματοποιείται. Η πρακτική αυτή γίνεται για να βελτιώσει την εμπειρία και του διαφημιζόμενου αλλά και των απλών χρηστών. Το συγκεκριμένο γεγονός εξηγεί απόλυτα γιατί έχει επιτύχει αυτή την μεγάλη ανάπτυξη για αυτό το χρονικό διάστημα. Προσθέτει διαρκώς ποιότητα στις υπηρεσίες.

Το 2018 είδαμε πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα που επηρέασαν τους διαφημιζόμενους. Θα θυμάστε το καρουσέλ στα Instagram stories για πιο δυναμικές διαφημίσεις. Με όλες αυτές τις ενημερώσεις στο Facebook, μπορούμε να αναμένουμε πως το Facebook θα συνεχίσει να κάνει το σύστημα διαφημίσεων του ακόμα πιο ισχυρό και εύκολο παράλληλα στη χρήση.

Αν μάθεις να διαφημίζεις το συντομότερο δυνατόν στο Facebook, τόσο το γρηγορότερο θα ξεκλειδώσεις τις πλήρεις δυνατότητες της διαφήμισης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις να μαθαίνεις περί των διαφημίσεων στο Facebook είναι να ρυθμίσεις το Facebook Business Manager λογαριασμό σου και να δημιουργήσεις εκεί την εκστρατεία σου.

 

Σας φάνηκαν ενδιαφέροντα όσα διαβάσατε;

 

Κάντε ένα βήμα μπροστά και εμπιστευτείτε μας για μια επιτυχημένη παρουσία στο διαδίκτυο.

 

Λίγα πράγματα για εμάς:

 

E-Reputation.gr | Οι ειδικοί στη Διαχείριση Φήμης στο Διαδίκτυο

 

Η E-Reputation είναι ένα πρωτοποριακό Agency, που βοηθάει επαγγελματίες και δημόσια πρόσωπα να χτίσουν και να διαχειριστούν την εικόνα που θέλουν στο Internet. Έχοντας εξειδίκευση στη Διαχείριση Φήμης στο Διαδίκτυο (Online Reputation Management), οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν Στρατηγική Περιεχομένου, Δημιουργία Ιστοσελίδων, Δημοσίευση Άρθρων και Βίντεο, Διαφήμιση μέσω Facebook Ads και Google Ads καθώς και οποιαδήποτε άλλη ενέργεια μπορεί να βοηθήσει τους πελάτες μας να πετύχουν τους στόχους τους. Οι πελάτες μας είναι κυρίως Ιατροί, Πολιτικοί εθνικού και τοπικού επιπέδου, Δημόσιοι Οργανισμοί, μεγάλες / πολυεθνικές εταιρείες, καθώς και κάθε είδους επαγγελματίες που θέλουν να γίνουν γνωστοί για ένα πράγμα που κάνουν.

Μάθετε περισσότερα και ζητήστε μια δωρεάν μελέτη στο www.e-reputation.gr