Return to site

Γνωρίζοντας το marketing στο Facebook

· Γενικά

Το Facebook είναι μία από τις καλύτερες επενδύσεις ενός δικηγορικού γραφείου ή ιατρείου αρκεί να λειτουργήσει με μια σωστή στρατηγική marketing.  Επειδή λοιπόν πρέπει να είστε παρόντες στο Facebook, θέλουμε να είμαι σίγουροι πως αποκομίζετε τα μέγιστα από το δημοφιλές αυτό κοινωνικό δίκτυο.

Οι παρακάτω συμβουλές θα διασφαλίσουν ότι αλληλεπιδράτε σωστά με τους χρήστες, δημοσιεύετε εξαιρετικό περιεχόμενο και γενικότερα θα λάβετε μια ολοκληρωμένη και αποτελεσματική στρατηγική στο Facebook.

Οι Σελίδες έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν επιχειρήσεις, εμπορικές επωνυμίες, οργανισμούς και δημόσια πρόσωπα να κοινοποιούν τις ανακοινώσεις τους και να έρχονται σε επαφή με τον κόσμο. Όπως συμβαίνει και με τα προφίλ, μπορείτε να προσαρμόσετε τις Σελίδες προσθέτοντας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις και άλλα στοιχεία. Τα άτομα στα οποία αρέσει ή τα οποία ακολουθούν μια Σελίδα μπορούν να λαμβάνουν νέα σας στις Ενημερώσεις τους.

Πάμε λοιπόν να δούμε πως θα πετύχετε το άριστο!

Γνωρίστε το κοινό σας, μιλήστε μαζί τους

Οι καλύτερες σελίδες Facebook ενθαρρύνουν την αλληλεπίδραση όπως σχόλια, likes, engagement. Αν θέλετε η σελίδα σας να είναι πετυχημένη πρέπει να κάνετε το ίδιο, δηλαδή αναρτήσεις με πιθανές ερωτήσεις που ενδιαφέρουν το κοινό σας, δημοσκοπήσεις, κουίζ, διαγωνισμούς.

Πολύ βασικό είναι να προσθέτετε πάντα τη προσωπική σας πινελιά. Φυσικά θέλετε να παραμείνετε επαγγελματίες, αλλά στο Facebook υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να χαλαρώσουν και να ξεχαστούν από τη καθημερινή ρουτίνα, επομένως δεν θα αλληλεπιδράσουν με τις αναρτήσεις σας εάν είναι πολύ τυπικές. Μοιραστείτε εικόνες και βίντεο της ομάδας σας και ευχαριστημένους πελάτες . Αποδείξτε ότι είστε επιχείρηση που χτίστηκε από ανθρώπους.

Posts τη σωστή μέρα και ώρα

Εξίσου σημαντικό είναι τα posts σας να δημοσιεύονται την κατάλληλη ώρα αλλά και ημέρα. Πολύ νωρίς ή πολύ αργά το βράδυ η κινητικότητα στα social media είναι προφανώς μειωμένη απ’ ότι άλλες ώρες της ημέρας.

Μπορείτε σίγουρα να μάθετε πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για δημοσίευση από την καρτέλα στατιστικά στοιχεία αλλά και με ένα πείραμα σας για το πότε θα αλληλοεπιδράσουν με αυτά.

 Χρήση βίντεο

Ο αλγόριθμος του Facebook είναι μεγάλος fan των  βίντεο. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να μοιράσετε το μήνυμα σας με το ευρύτερο κοινό με ένα και μόνο δυναμικό βίντεο. Αυτό καθώς έχουν πολλές περισσότερες πιθανότητες να εμφανιστούν στο κοινό σας και να προσελκύσουν το ενδιαφέρον τους οπότε μην τα αγνοείτε! Επίσης υπάρχουν και τα live video ώστε να σας παρακολουθούν ζωντανά σε κάθε σημαντικό σας βήμα.

Εναλλάσσετε συνέχεια εικαστικά

Σε κάθε σας διαφήμιση είναι καλό να έχετε 2-3 διαφορετικές εικόνες και να τις εναλλάσσετε στο κοινό της καμπάνιας σας.

Τέλος, πολύ σημαντικό είναι να αλλάζετε τη φωτογραφία εξωφύλλου μια φορά το μήνα περίπου. Έτσι κανείς δεν θα ξεχνά ότι είστε παρών.

Απαντήστε σε πραγματικό χρόνο

Είναι απαραίτητο να παρακολουθείτε προσεκτικά τις συνομιλίες στη σελίδα σας και να απαντάτε σχεδόν αμέσως στα οποιαδήποτε σχόλια είτε είναι θετικά είτε αρνητικά. Αυτός είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αυξήσετε την αφοσίωση του κοινού στη σελίδα σας.

Κοινοποιήστε περιεχόμενο από άλλους

Η ανάρτηση περιεχομένου από άλλους χρήστες του Facebook, αποτελεί μία πολύ φιλική κίνηση, αφού οι χρήστες σας θα ενθουσιαστούν βλέποντας ότι τους ακούτε και αλληλεπιδράτε μαζί τους.

Συμβαδίζετε με το κλίμα της εποχής

Προσπαθήστε οι αναρτήσεις σας να είναι κοντά στο κλίμα που επικρατεί τη συγκεκριμένη περίοδο. Για παράδειγμα, όταν ο καιρός είναι βροχερός, μην αναρτήσετε παραλίες καθώς και κατά τη διάρκεια μιας γιορτής ή μεγάλων γεγονότων (π.χ. Χριστούγεννα ή Πάσχα) , οι αναρτήσεις θα πρέπει να είναι εναρμονισμένες με την εποχή και τη χρονική περίοδο.

Έξτρα συμβουλές

  • Το περιεχόμενο σας να είναι ενημερωτικό και προωθητικό.
  • Εικόνες σε κάθε ανάρτηση που να τραβάνε τη προσοχή.
  • Θέστε ερωτήσεις, για να μπορούν οι χρήστες να συμμετέχουν.
  • Αλληλεπιδράστε με shares και tags με άλλες εταιρείες ή χρήστες που σας αρέσουν. 

E-Reputation.gr | Οι ειδικοί στη Διαχείριση Φήμης στο Διαδίκτυο

Η E-Reputation είναι ένα πρωτοποριακό Agency, που βοηθάει επαγγελματίες και δημόσια πρόσωπα να χτίσουν και να διαχειριστούν την εικόνα που θέλουν στο Internet. Έχοντας εξειδίκευση στη Διαχείριση Φήμης στο Διαδίκτυο (Online Reputation Management), οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν Στρατηγική Περιεχομένου, Δημιουργία Ιστοσελίδων, Δημοσίευση Άρθρων και Βίντεο, Διαφήμιση μέσω Facebook Ads και Google Ads καθώς και οποιαδήποτε άλλη ενέργεια μπορεί να βοηθήσει τους πελάτες μας να πετύχουν τους στόχους τους. Οι πελάτες μας είναι κυρίως Ιατροί, Πολιτικοί εθνικού και τοπικού επιπέδου, Δημόσιοι Οργανισμοί, μεγάλες / πολυεθνικές εταιρείες, καθώς και κάθε είδους επαγγελματίες που θέλουν να γίνουν γνωστοί για ένα πράγμα που κάνουν.

Μάθετε περισσότερα και ζητήστε μια δωρεάν μελέτη στο www.e-reputation.gr