Return to site

5 Συμβουλές για Δικηγόρους και η αρχή του SEO

· Για δικηγόρους

Το SEO (search engine optimization) είναι, η διαδικασία βελτιστοποίησης μιας ιστοσελίδας με σκοπό την κατάταξη της σε υψηλότερες θέσεις, κατά την παρουσίαση αποτελεσμάτων έρευνας μέσω μηχανών αναζήτησης.

Ο ευκολότερος τρόπος εύρεσης μια ιστοσελίδας είναι μέσω των μηχανών αναζήτησης (πχ. Google, Bing), χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες λέξεις ή φράσεις κλειδιά (keywords). Αυτές μπορεί να είναι το όνομα μιας εταιρείας, η κατηγορία υπηρεσιών, κάποιο συγκεκριμένο προιόν κ.τ.λ.

Ποια όμως είναι η κατάλληλη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε για να ανεβείτε ψηλά στις αναζητήσεις στο διαδίκτυο;

Ακολουθούν πέντε συμβουλές που μπορείτε να σας βοηθήσουν στη βελτιστοποίηση και διαχείριση της online φήμης σας:

1) Επιλέξτε τις κατάλληλες λέξεις-κλειδιά. 

Ορίστε ποιες είναι οι λέξεις-κλειδιά στις οποίες θέλετε να επικεντρωθείτε για το μάρκετινγκ σας. Εδώ μπορεί να σας βοηθήσει η λειτουργία σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών της Google για να βρείτε λέξεις-κλειδιά στο site σας ή στο site ενός ανταγωνιστή. Επικεντρωθείτε στις καλές φράσεις και φροντίστε ώστε οι λέξεις-κλειδιά σας να είναι πολύ χρήσιμες και σχετικές με τον δικό σας δικηγορικό γραφείο.

2) Εντάξτε τις λέξεις κλειδιά- στα κείμενα σας

Και τώρα που βρήκατε τις κατάλληλες λέξεις θα πρέπει να φροντίσετε να τις εντάξετε και στο περιεχόμενό σας. Όταν γράφετε το περιεχόμενό φροντίστε να συμπεριλάβετε την κύρια λέξη-κλειδί στόχο σας στον τίτλο του άρθρου ή blog post που γράφετε. Επιπλέον τις βάζετε τουλάχιστον μία φορά στο σώμα του κειμένου σας, στον meta-τίτλο του και την meta-περιγραφή. Τα meta-δεδομένα είναι αυτό που βλέπει ο χρήστης όταν ψάχνει για το γραφείο σας στο internet. Οι χρήστες WordPress μπορούν να προσθέσουν πολύ εύκολα meta-δεδομένα με τη χρήση ενός SEO plugin για το WordPress.

3) Γράψτε πρωτότυπο και ελκυστικό περιεχόμενο

Τα άρθρα σας εκτός από τους αναγνώστες σας που μπορεί να είναι εν δυνάμει πελάτες σας, θα πρέπει να είναι επίσης ελκυστικά για τους αλγόριθμους των μηχανών αναζήτησης. Το SEO θα βοηθήσει τον κόσμο να έρθει στο site σας, αλλά το περιεχόμενό είναι αυτό που θα τον κρατήσει για περισσότερο χρόνο αλλά θα τους τραβήξει το ενδιαφέρον και για επόμενες επισκέψεις. Αν δεν είστε σίγουροι για το τι θα πρέπει να γράψετε, προβείτε σε μια έρευνα για δημοφιλή θέματα σχετικά με την ειδικότητά σας, ή διαβάστε το τι γράφουν οι ανταγωνιστές σας επί αυτών.

4) Σιγουρευτείτε ότι το site σας είναι φιλικό προς τα κινητά. 

 

Βάσει ερευνών, η μηχανή αναζήτησης της Google χρησιμοποιείται για αναζητήσεις σε κινητά και tablets πιο συχνά από ό, τι σε επιτραπέζιους υπολογιστές. Αυτό σημαίνει ότι το site σας πρέπει οπωσδήποτε να έχει μία έκδοση για κινητά.

Η Google μάλιστα άλλαξε τον αλγόριθμο της έτσι ώστε να ευνοεί τα -φιλικά στα κινητά- sites. Όταν μπείτε στη διαδικασία να φτιάξετε νέα ιστοσελίδα ή να κάνετε redesign στο site σας θα πρέπει να κατευθυνθείτε προς αυτή την κατεύθυνση.

5) Μην ξεχάσετε να προσθέσετε links

 

Όταν προσθέτετε εξωτερικά links που οδηγούν σε άλλα sites στο διαδίκτυο, βοηθάτε σημαντικά την κατάταξη του site σας στις μηχανές αναζήτησης. Ορισμένοι ειδικοί του SEO πιστεύουν ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να εξασφαλίσετε υψηλή κατάταξη στην Google. Όταν έχετε στο site σας σχετικά links που οδηγούν σε αξιόπιστα sites, η κατάταξή σας θα ανεβεί.

 

Σας φάνηκαν ενδιαφέροντα όσα διαβάσατε;

 

Κάντε ένα βήμα μπροστά και εμπιστευτείτε μας για μια επιτυχημένη παρουσία στο διαδίκτυο.

 

Λίγα πράγματα για εμάς:

 

E-Reputation.gr | Οι ειδικοί στη Διαχείριση Φήμης στο Διαδίκτυο

 

Η E-Reputation είναι ένα πρωτοποριακό Agency, που βοηθάει επαγγελματίες και δημόσια πρόσωπα να χτίσουν και να διαχειριστούν την εικόνα που θέλουν στο Internet. Έχοντας εξειδίκευση στη Διαχείριση Φήμης στο Διαδίκτυο (Online Reputation Management), οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν Στρατηγική Περιεχομένου, Δημιουργία Ιστοσελίδων, Δημοσίευση Άρθρων και Βίντεο, Διαφήμιση μέσω Facebook Ads και Google Ads καθώς και οποιαδήποτε άλλη ενέργεια μπορεί να βοηθήσει τους πελάτες μας να πετύχουν τους στόχους τους. Οι πελάτες μας είναι κυρίως Ιατροί, Πολιτικοί εθνικού και τοπικού επιπέδου, Δημόσιοι Οργανισμοί, μεγάλες / πολυεθνικές εταιρείες, καθώς και κάθε είδους επαγγελματίες που θέλουν να γίνουν γνωστοί για ένα πράγμα που κάνουν.

Μάθετε περισσότερα και ζητήστε μια δωρεάν μελέτη στο www.e-reputation.gr